ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΜΗΝΥΜΑ 
ΙΣΤΟΡΙΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΞΩΚΛΗΣΙΑ

ΕΡΓΑ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ
ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ
ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΛΕΥΚΩΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΣΕΙΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ
ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  Έργα
 


Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζωοπηγής, έχει σαν βασικό του στόχο την μετατροπή του χωριού σε μια σύγχρονη και ανθρώπινη κοινότητα, η οποία θα μπορεί να προσφέρει στους κατοίκους της, όλες τις ανέσεις που προσφέρουν οι σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινότητες. Για την υλοποίηση του πιο πάνω στόχου, έχει ήδη ολοκληρώσει αρκετά έργα υποδομής και εξωραϊσμού.

Μερικά από τα έργα αυτά είναι:

1. Διαπλάτυνση των δρόμων μέσα στην κοινότητα, για να μπορούν οι οδηγοί αυτοκινήτων να κινούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα στο χωριό.

2. Ασφαλτόστρωσε όλους του δημόσιους δρόμους.

3. Διαμόρφωση της πλατείας στο κέντρο του χωριού. Σήμερα η πλατεία είναι ένα πραγματικό κόσμημα για την κοινότητα που δένει με το γύρω φυσικό περιβάλλον.

Πλατεία του χωριού


4. Έχει γίνει η αλλαγή του συστήματος υδατοπρομήθειας, καθώς επίσης και η αξιοποίηση της κοινοτικής διάτρησης.

5. Έχει δημιουργήσει πάρκο στην πλατεία της κοινότητας, το οποίο περιλαμβάνει παιγνιδότοπο, για να μπορούν τα μικρά παιδιά να περνούν με ασφάλεια τον ελεύθερο χρόνο τους, φωτισμό και χώρους πρασίνου.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει ήδη προγραμματίσει αρκετά νέα έργα, τα οποία θα αλλάξουν την όλη εμφάνιση της κοινότητας. Μερικά από αυτά τα έργα είναι:

1. Μετατροπή του οικήματος της Συνεργατικής Εταιρείας Αμπελουργών Ζωοπηγής, που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, σε Μουσείο Κουμανταρίας. Σε αυτό το Μουσείο θα μπορεί κάποιος να μάθει για την ιστορία και τον τρόπο κατασκευής της Κουμανταρίας, που είναι ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα που παράγει η κοινότητα.

2. Διαμόρφωση της πλατείας, που είναι στο κέντρο της κοινότητας, καθώς επίσης και δημιουργία εκδρομικού και κατασκηνωτικού χώρου.

Εκδρομικός Χώρος

 

Εκδρομικός Χώρος

 

3. Συνέχιση και αποπεράτωση του έργου για την διαπλάτυνση των δρόμων μέσα στην κοινότητα.

Διαπλάτυνση Δρόμων