ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΜΗΝΥΜΑ 
ΙΣΤΟΡΙΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ / ΞΩΚΛΗΣΙΑ

ΕΡΓΑ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ
ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ
ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΛΕΥΚΩΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΣΕΙΑ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ
ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  Πως να έρθετε
 
 

Λευκωσία - Ζωοπηγή

Διαδρομή 1: Κατευθυνθείτε προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού και επιλέξτε το δρόμο προς Λεμεσό. Ακολούθως, θα περάσετε το δήμο Λατσιών, τη Βιομηχανική Περιοχή Δαλιού, τα χωριά Πέρα Χωρίο-Νήσου, Αλάμπρα και Κόρνο. Όταν αφήσετε και τον Κόρνο, ακολουθήστε τον κατηφορικό δρόμο που οδηγεί στην Κοφίνου. Τότε, θα συναντήσετε τα χωριά Σκαρίνου, Χοιροκοιτία, Ζύγι και Μονή. Έπειτα, αφού περάσετε τις  έξοδους Παρεκκλησιάς- Αγίου Τύχωνα, και Μουταγιάκας κατευθυνθείτε προς τον ανισόπεδο κόμβο Γερμασόγειας (αυτοκινητόδρομος Λεμεσού- Πάφου). Όταν θα συναντήσετε τη δεύτερη ανισόπεδη διάβαση, αφήστε τον αυτοκινητόδρομο ακολουθώντας τον δρόμο με κατεύθυνση τον Αγρό. Ακολούθως, θα περάσετε διαδοχικά τα χωριά Αγία Φύλα, Παλώδεια, Παραμύθα, Γεράσα και Καλό Χωριό. Αφού διασχίσετε το Καλό Χωριό, στο μέσο απότομων πλαγιών «αναδύεται» το καταπράσινο χωριό μας, η Ζωοπηγή. Η διαδρομή αυτή διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά.

Διαδρομή 2: Για να επισκεφθείτε την όμορφη Ζωοπηγή, μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή που σημειώνεται στο χάρτη με κόκκινο χρώμα. Αν ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή, αφού περάσετε τα χωριά Απλίκι, Παλαιχώρι, Αγ. Θεόδωρος, Άγιο Ιωάννης, Κάτω Μύλος θα δείτε να ξεπροβάλλει στο μέσο ενός καταπράσινου τοπίου, η Ζωοπηγή.  Η διαδρομή αυτή διαρκεί 1 ώρα και 15 λεπτά.

Πάφος – Ζωοπηγή

Κατευθυνθείτε προς τον κυκλοφοριακό κόμβο Κονιών και ακολουθείστε τον δρόμο προς τον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού έχοντας κατεύθυνση τη Λεμεσό. Όταν περάσετε τις εξόδους των χωριών Αγία Βαρβάρα, Τίμη, Μανδριά, Κούκλια, τη μεγάλη γέφυρα παρά την Πέτρα του Ρωμιού, θα συναντήσετε το χωριό Πισσούρι και  την έξοδο Αυδήμου-Πάχνας. Έπειτα, θα περάσετε μέσα από τούνελ ενός χιλιομέτρου και θα φτάσετε στον ανισόπεδο κόμβο Πολεμιδιών. Αμέσως μετά, επιλέξτε το δρόμο με κατεύθυνση την Αγία Φύλα. Όταν περάσετε τα χωριά Αγία Φύλα, Παλώδεια, Παραμύθα και Γεράσα και Καλό Χωριό, η όμορφη και φιλόξενη Ζωοπηγή θα σας καλωσορίσει. Η διαδρομή αυτή διαρκεί περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Σε όλα τα σημεία που πρέπει να αλλάξετε πορεία, υπάρχουν βοηθητικές πινακίδες.